Coursera er en av verdens ledende aktører innen såkalt MOOC – Massive open online course, det vil si nettundervisning som i mange tilfeller er åpne for alle. Khan Academy og EdX er noen andre selskaper i samme kategori, sammen med tilbud fra frittstående læresteder og organisasjoner. Coursera tilbyr et bredt utvalg kurser, sertifiseringer, program og grader.

Alt er nettbasert

I 2022 skjer det aller meste på nett, og tradisjonell undervisning i klasserom kan oppleves som håpløst gammeldags. Da kan et nettbasert alternativ være å foretrekke, akkurat som nettspill med for eksempel en wildz casino bonus kan utkonkurrere landbaserte alternativer.

Legg merke til at den nettbaserte modellen også omfatter studieprogram og grader på Coursera, det er altså mulig å gjennomføre en bachelor- eller mastergrad på nett. For noen vil det selvfølgelig være svært utfordrende, men i noen situasjoner kan det også være midt i blinken.

Enkeltkurs og sertifiseringer

Gratis kurs er noe av det som tiltrekker seg studenter til Coursera, og det er mulig å utforske et gigantisk utvalg med over 2000 forskjellige kurser. Det vil sannsynligvis være vanskelig å få innpass for slike kurs i norske studieprogram, men det finnes mange fordeler med å ta en titt på alternativene som er gratis hos Coursera:

  • Tilbudet omfatter kurser som maskinlæring ved Stanford University. Det dreier seg altså om et tilbud på høyt nivå, med innhold og forelesere i verdensklasse. Mye av det du finner på Coursera vil være vanskelig å oppdrive ved norske læresteder.
  • Et gratis kurs gjør det mulig å prøve ut helt nye ting uten risiko. Det kan være smart hvis du vurderer forskjellige studieprogrammer eller retninger ved en norsk skole. Å bruke litt tid på å ta et gratiskurs kan spare deg for tidkrevende og kostbare feilgrep senere.
  • Coursera kan også by på mange ulike sertifiseringer fra selskaper som Google og Meta. Disse er rettet mot helt spesifikke fagområder, og kan være et godt komplement til annen utdanning og erfaringer.

Studieprogram og grader

Det er også mulig å gjennomføre komplette studieprogram og grader gjennom Coursera. Disse leveres av forskjellige læresteder fra hele verden, og gjennomføres også 100 % nettbasert. Noen eksempler på skoler er University of London, HEC Paris, Arizona State University, University of Michigan og Imperial College London. Det finnes også en rekke læresteder fra andre deler av verden.

Å velge et studieprogram gjennom Coursera er selvfølgelig en stor beslutning sammenlignet med å bare gjennomføre et gratis enkeltkurs eller sertifisering. Selv om gradene vil være betydelig rimeligere enn undervisning på campus, dreier det seg om relativt store beløp i skolepenger. Dessuten er det viktig å vurdere hvorvidt du vil forplikte deg til en nettbasert utdanning over flere år. I tillegg må du gjøre en realistisk vurdering av hvorvidt du oppfyller kravene til hvert enkelt program.

Oppsummert tilbyr Coursera en spennende pakke, både når det gjelder frittstående kurs, sertifiseringer og hele grader. Det betyr også at de fleste studenter bør ta en titt på Coursera, du vil nesten helt sikkert finne noe som passer til akkurat deg.