I 2022 skjer nesten alt på nett, mange arbeidstakere nyter godt av helt eller delvis hjemmekontor. Denne utviklingen gjør det også mer naturlig å studere på nett, gitt at arbeidshverdagen i fremtiden også i mange tilfeller vil være nettbasert. De aller fleste universitetet og høyskoler tilbyr egne programmer og kurs på nett, men det finnes også frittstående spissede aktører. Såkalte MOOC (Massive Open Online Course) er kurs som i utgangspunktet er åpne for alle, og edX er en av de største plattformene i dette markedet.

Et bredt utvalg forskjellige kurs- og programtilbud

Den første kursen på edX var en MIT-kurs med tema elektronikk, tilbudet omfatter i dag en mengde forskjellige kurser og programmer fra ulike skoler. Alle alternativer er lett tilgjengelige, og du kan registrere deg med noen få tastetrykk. Det er like enkelt som å bruke for eksempel en Videoslots bonuskode, og edX vil også kunne by på mye underholdning.

De frittstående kursene er fortsatt tilgjengelige på edX, og det er ikke nødvendig å gjennomføre et kurs eller et studieprogram med hensikt å oppnå en spesifikk karakter eller grad. Likevel er det også mange som velger noen av alternativene som gir et bevis på gjennomført kursopplegg:

  • MicroBachelors er edX sitt eget kursopplegg på lavere nivå, med fokus på enten videreutdanning eller et spesifikt studieløp. Det finnes også MicroMasters som følger samme prinsipp.
  • Vanlige Bachelor- og Master-grader er også tilgjengelige via edX. Igjen er det noe som alt flere tradisjonelle universiteter og høyskoler også kan skilte med, og programmene hos edX gjennomføres i samarbeid med for eksempel University of London eller Simmons University.
  • I tillegg tilbyr edX mer læring som leder frem til et såkalt «Professional Certificate», og dessuten også «Executive Education». Begge disse oppleggene er rettet mot kunnskaper og evner som er etterspurt i arbeidslivet.

Utdanningstilbud fra anerkjente studiesteder

Anerkjente studiesteder har mye å si både når det gjelder å tiltrekke seg nye studenter, gode forelesere og utviklende forskningsmiljøer. Dessuten vil en grad fra et anerkjent universitet være en fordel i forbindelse med jobbsøknad og karriere. Derfor er det også naturlig at kurs som er laget av anerkjente institusjoner tiltrekker seg mange studenter på edX.

  • Både MIT, Berkeley og Harvard er på plass på edX, sammen med et svært bredt utvalg andre amerikanske og internasjonale universiteter og læresteder. Det var forskere fra MIT og Harvard som grunnla edX, og Stanford var blant de første samarbeidspartnerne.
  • Dessuten er en rekke store selskaper, som Google, IBM og Microsoft, blant partnerne til edX. Skreddersydde kurs og programmer rettet mot selskapenes produkter og tjenester kan være særlig nyttige for studenter som vil lære seg oppdaterte og relevante ferdigheter som kan benyttes fra dag én hos en ny arbeidsgiver.

Hvem passer edX til?

Det brede utvalget kurs og programmer gjør at edX favner svært bredt når det gjelder målgrupper. For mange vil det være naturlig å først teste ut et eller to frittstående kurs, ikke minst for å forsikre seg om at det nettbaserte formatet er noe som passer egne preferanser for læring.

Videre er det da mulig å gjennomføre et tradisjonelt fullt læringsløp, som en bachelor- eller mastergrad, men edX passer også like godt til kompetanseheving eller fokuserte studier rettet mot en spesifikk rolle eller disiplin. Det gjør også at edX egentlig har noe å tilby til alle – fra fulltidsstudenter til godt voksne i full jobb.