Stadig flere studenter opplever psykiske problemer i studietiden. Noen får problemer med nattesøvnen, noen klarer ikke å legge fra seg arbeidet og blir isolert og utmattet, og a66dtter andre sliter rett og slett med å ta pauser og å koble av. De klarer ikke å slutte å tenke på hva sine akademiske forpliktelser, og sliter med å være tilstede i nuet. Dette er helt vanlig, og mange gamle studenter kan fortelle en historie som dette. Mange opplever dessuten at problemet tiltar når eksamenstiden nærmer seg. Noen tyr til piller, andre tyr til flaska – og de fleste, til kaffekanna. Noen ganger er det likevel bedre å ta et steg tilbake, og få et avbrekk.

Når man arbeider med hodet som verktøy har man en stor ulempe til sammenlikning med folk som arbeider med hendene. De som arbeider med kroppen og med hendene, kan legge fra seg jobben og gå hjem. Der tenker de ikke stort mer på jobben før de neste dag igjen møter opp. Det er vanskeligere å legge fra seg hodet, for så å gå hjem.

Det gode tipset, om man befinner seg i tilstanden til den nervøse student, er å finne seg noe annet å drive med, som man ikke kan slippe unna. På det viset kan mer å gjøre, bli til mer fritid i hodet. Om man driver med idrett så kan dette være en god ventil for å kvitte seg med stresset. Man tømmer gjerne hodet, mens man bokser på sekken, skyter mot målet, eller løper gjennom skogen eller langs banen. Det er godt for sjelen, som igjen fører til et lavere stressnivå. Dette gagner igjen kroppen.

En annen mulighet er at man skaffer seg en jobb. Det kan faktisk være en fin måte å kople av på, om det er en jobb som kun krever at man tenker måtelig mye.