Det er mange som drømmer om å bli en profesjonell pokerspiller, og tjene virkelig store penger samtidig som man lever et glamorøst liv i Las Vegas eller Atlantic City. Spørsmålet er hvor det er mulig å lære seg å spille som proffene, og kanskje gjøre drømmen til virkelighet en dag?

Det er selvfølgelig mulig å lese veldig mye om taktikk og metoder på internett, det gjelder både poker og andre spill. Hvis du for eksempel er mer interessert i roulette, har Roulettegeeks et fantastisk bredt utvalg av informasjon, tips og strategier.

Forstå spillet, og mestre reglene

Det første steget på veien mot en karriere som profesjonell pokerspiller, er å virkelig kjenne spillet helt i detalj og mestre alle regler. Det kan høres ut som en selvfølgelighet, men det er viktig at alt det grunnleggende sitter i ryggmargen. Svært mye trening er også nødvendig, slik at du får prøvd ut alle de vanlige scenarioene i virkeligheten.

Matematikk, sannsynlighetsberegning og spillteori kan også være en del av grunnleggende forståelse av spillet. Det passer kanskje ikke alle å angripe dette temaet med en gang, men noe sorts følelse for hvilke kort som er spilt og hvilke som er igjen må være på plass.

Trening, coaching og læring

Det finnes en mengde ulike ressurser om poker, både på nett og i papirform. Det er ofte kjente fremgangsrike pokerspillere som lager ulike opplegg for coaching, der du kan lære «hemmelighetene» til berømte spillere. Det er selvfølgelig ingen garanti for at du blir en fremgangsrik spiller basert på dette, da hadde jo alle kunnet bli det, men om ikke annet kan du kanskje unngå å gjøre vanlige feil.

Viktigheten av å spille med hjernen

Poker kan være et spill med mye følelser, og der det kanskje også er lett å tenke seg at gode spillere har egne «evner» som gjør at de er fremgangsrike. Likevel er det svært viktig å holde hodet kaldt, og virkelig spille med hjernen:

  • Pass på at du ikke kan spille alle hender. Hvis du merker at du spiller på nesten alt du får, spiller du sannsynligvis for aggressivt. Det er ingen spillere som alltid får gode kort, og de beste spillerne vet presis når de skal gi seg og ikke.
  • Lær deg å bløffe på en effektiv måte. På samme måte som en god spiller vet når han eller hun ikke skal spille videre, vet en god spiller når det passer å bløffe og ikke bløffe. Det er viktig at du ikke er forutsigbar, da forsvinner hele poenget.
  • Unngå å bli styrt av sterke følelser. Hvis du lar deg bli dratt med av sterke følelser, det kan være både glede, sinne eller kanskje til og med hat, er det lett å glemme alt av rasjonelt spill.

Være klar over sine egne begrensninger

Hvis det hadde vært enkelt å bli en høyt betalt pokerspiller, da hadde alle blitt det. Vær klar over at en stor andel av de som prøver å bli profesjonelle pokerspillere aldri blir det. Sett gjerne noen delmål, kanskje det er å delta i en turnering eller å bli anerkjent som en god spiller i et mesterskap? Vær forsiktig med å sette mål om pengegevinster.