Den globaliserte verden vi lever i krever at man skal tilegne seg nye ferdigheter raskt og effektivt. Dette er ikke alltid mulig hvis man bare følger med på det vanlige, ofisielle utdanningssystemet, siden det ikke alltid tilbyr hva som verdens nådeløse jobbmarked krever av sine borgere. I alle fall må man bare være takknemlig for internett, for det er nettopp der man kan ta inn ny kunnskap og utvide sitt ferdighetsomfang. Dessuten er det ikke bare de som trenger å få nye evner som skal være med på en av de gratis nettkursene. Med andre ord er det ikke viktig hva som målet med deltagelsen er. Man skal absolutt utfordre seg selv, eller bare kose litt på kursene, oppdage noe nytt, eller bare slå ihjel noen timer et par ganger i uken.

En av de beste nettsidene med gratis kurs hva det angår flere fagfelt er https://www.open.edu.au/. Hvilke ferdigheter kan man få ved å delta, blir spørsmålet nå. Man kan absolutt utvide allmenn kunnskap man har fra videregående skole og forberede seg til å tilegne seg kunnskap som krever et annerledes tenkesett. Det er kjent at en som har beveget seg innenfor et fagfelt kan vanskelig omskolere seg til et annet fagfelt. Nettsiden er spesielt nyttig hvis man måtte utdanne seg innenfor et “ordentlig” studiefelt, men har alltid hatt ønske om å lære litt mer om kunst, kunsthistorie eller humaniora. Den muliggjør at man oppfyller egne barndomsdrømmer eller kompensere for det man gikk glipp av. Nettsiden passer også for foreldre med små barn, som har gjort en liten pause i utdanningsprosessen og ikke dette ut av rutinen. På den følgende nettsiden kan man også gjøre seg mer kyndig på flere emner https://www.open2study.com/. Man kan også gjøre framskritt og følge med på det, for nettsiden tilbyr mulighet for ulike kompetansenivåer, fra de mest grunnleggende til de mer avanserte. Det avhenger bare av ens begynnernivå hvilket kurs man skal få være med på. Ettersom nettsiden har opplysninger om lærere og forelesere, er det ikke så vanskelig å spore dem opp og få tak i dem hvis det opptrer spørsmål eller hvis noe skal bli oppklart.

Det er en ting som er viktig å huske. Disse kursene er tilgjengelige til alle, og det er ikke noen som skal passe på at man følger med på kurset og gjennomfører hele prosessen. Derfor må man være selvkritisk og ha disiplin, ellers går all anstrengelse bare i vasken.